Basisschool 't Klavertje mobiliseerde de kleuters en leerlingen voor een actie rond 'bloed geven'.

Op woensdag 10 oktober was het D-day op de Vrije Basisschool ’t Klavertje in Noorderwijk.

Op 10/10 tegen 10.00u stroomden alle kleuters en leerlingen van de vier vestigingen: Bijenkorf, Ringeling, Mierennest en Zandkorrel samen op de speelplaats van ‘t Mierennest.

De kinderen waren maximaal in het rood gekleed en kregen elk een rode ballon met de tekst “Bloed Geven Doet Leven”.

Het was het sluitstuk van een actie rond de werving van nieuwe bloeddonoren.

Tijdens de maand september werd door juf Kris in alle klassen van het lager onderwijs les gegeven over het Rode Kruis en zijn activiteiten, in het bijzonder de bloedinzamelingen. De kinderen kregen nadien een folder rond bloedgeven mee met een inschrijvingsstrook. Zo konden ouders die geïnteresseerd waren en bloed willen geven, dit kenbaar maken. Uiteindelijk was het de bedoeling om zoveel mogelijk ingevulde kaartjes te verzamelen.

De actie werd ondersteund door de plaatselijke afdeling, Rode Kruis – Noorderwijk. De hulpdienst was aanwezig met een grote Rode Kruistent, een ambulance, brancards en ander materieel.



In een waarachtige “Fata Morgana”- stijl moesten de leerlingen 3 opdrachten tot een goed einde brengen.

Alle leerlingen, uitgedost in het rood met een rode ballon in de hand, was meer dan voldoende om te slagen voor de eerste opdracht, namelijk het rood kleuren van de school.

Als tweede opdracht moesten alle kinderen het campagnelied “Ontwaak”, geschreven door Kato (Idool), uit volle borst zingen. Ook deze tweede opdracht werd met verve uitgevoerd.

Als derde opdracht moest de school aan het provinciaal Bloedtransfusiecentrum Antwerpen minimum 100 ingevulde kaartjes met de gegevens van nieuwe bloeddonoren overhandigen.

Ook in hun derde opdracht slaagden de leerlingen glansrijk.



Uit handen van Olivier Stalmans, campagneleider van de actie Bloed Geven Doet Leven, ontving de directeur, Ingrid Steijnen, een geschenk.

Vanaf nu mag de Vrije Basisschool ’t Klavertje zich een 3-Hartenschool noemen.